Earth Hour: Infrax dooft openbare verlichting in 36 Limburgse gemeenten

Nachtregime geldt op 25 maart al vanaf 20.30 uur

Zaterdag 25 maart organiseert het Wereldnatuurfonds (WWF) voor de elfde keer Earth Hour: een symbolische actie waarbij overheden, bedrijven en burgers gedurende een uur de lichten doven om aandacht te vragen voor de milieuproblematiek. Infrax steunt Earth Hour in Limburg en zal in 36 gemeenten de openbare verlichting de hele avond verminderen of uitschakelen.

Concreet schakelt de openbare verlichting in het grootste deel van Limburg al om 20.30 uur - de start van Earth Hour - over op het zogenaamde ‘nachtregime’, waarbij de openbare verlichting gedeeltelijk of volledig wordt gedoofd. Plaatsen die tijdens andere nachten verlicht blijven, onder meer aan gevaarlijke kruispunten of gewestwegen, blijven dat ook zaterdagavond.

Dit zijn de 36 Limburgse gemeenten waar de openbare verlichting zaterdagavond sneller op het plaatselijke nachtregime zal overschakelen: Alken, As, Beringen, Bilzen, Bocholt, Borgloon, Bree, Diepenbeek, Genk, Gingelom, Halen, Ham, Hamont-Achel, Hasselt, Hechtel-Eksel, Heers, Herk-de-Stad, Herstappe, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Lanaken, Leopoldsburg, Lommel, Maaseik, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Nieuwerkerken, Opglabbeek, Overpelt, Peer, Riemst, Sint-Truiden, Tessenderlo, Wellen en Zonhoven.

De gemeenten Dilsen-Stokkem, Hoeselt, Kortessem, Lummen, Maasmechelen, Tongeren, Voeren en Zutendaal hebben geen nachtregime voor openbare verlichting, daar verandert zaterdagavond dus niets.

Over Earth Hour

Earth Hour is een wereldwijde symbolische actie en bestaat sinds 2007. Overheden, bedrijven, organisaties en burgers doven tijdens Earth Hour zoveel mogelijk verlichting om energie te sparen en aandacht te vragen voor de Aarde en de milieuproblematiek.

Contacteer ons
Björn Verdoodt Woordvoerder, Infrax
Björn Verdoodt Woordvoerder, Infrax
Over Infrax

Infrax is actief in 122 Vlaamse gemeenten in delen van de provincies Antwerpen (inclusief de Antwerpse haven), Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen, in het Oost-Vlaamse Zelzate en in de volledige provincie Limburg.

De 1500 Infrax-medewerkers zijn verantwoordelijk voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en kabeldistributie.

De hoofdzetel is in Brussel. Daarnaast zijn er vestigingen in Antwerpen-Hoboken, Hasselt, Lubbeek en Torhout.

Infrax
Koning Albert II-laan 37
1030 Brussel