Eerste warmteklanten voor warmte@zuid

De eerste bewoners van het immense nieuwbouwproject Nieuw Zuid aan de Schelde genieten sinds kort van de comfortabele warmte die geleverd wordt door het warmtenet van warmte@zuid. Geen individuele verwarmingsketel meer in hun woning, winkel of kantoor, maar een simpele afleverset die warm water levert, zowel voor de verwarming als voor de keuken en badkamer. warmte@zuid zal nu snel uitgroeien tot één van de grootste warmte-netten in Vlaanderen.

Comfort

Waarom in elke woning een verwarmingsketel plaatsen als het ook eenvoudiger en vooral energiezuiniger kan? Onder dit motto sluit warmte@zuid systematisch alle woningen, kantoren, winkels en openbare gebouwen aan op het warmtenet in Nieuw Zuid. De bewoners genieten zo zorgeloos van comfortabele warmte in huis en van warm sanitair water.

De woningen maken gebruik van één verwarmingscentrale die de hele wijk bevoorraadt met warmte via goed geïsoleerde leidingen. Het is daardoor niet langer nodig dat elke woning een eigen verwarmingsketel en schoorsteen heeft. Dit zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de CO₂-uitstoot en maakt de stad schoner.

Duurzaam

Aansluiten op het warmtenet betekent niet alleen kiezen voor duurzaamheid, maar ook voor comfort. De bewoners hebben geen cv-ketel nodig en hebben dus ook niet te maken met ongemakken en kosten voor onderhoud of vervanging ervan. In de plaats komt een afleverset, heel compact en veilig. Er komt alleen warm water binnen en er gaat iets minder warm water weer buiten. Er is geen verbranding meer en dus geen risico op CO-vergiftiging. Elke klant betaalt enkel voor de warmte die hij effectief afneemt. Die wordt geregistreerd via een individuele meting.

Prijsgarantie

Financieel hanteert warmte@zuid het principe dat de klant gemiddeld niet meer betaalt dan wanneer hij met een moderne cv-installatie op aardgas zou verwarmen. Bovendien kiest warmte@zuid voor een persoonlijke aanpak en begeleiding van nieuwe warmteklanten. De bewoners van de wijk kunnen met hun vragen of bemerkingen steeds terecht bij de warmteagent, die zo vaak mogelijk in de buurt is.

Duurzaamheid in de praktijk

Nabilla Ait Daoud, schepen voor Leefmilieu Stad Antwerpen: “Het warmtenet op Nieuw Zuid zorgt er mee voor dat dit de duurzaamste wijk van Vlaanderen wordt. Dit is een belangrijke stap op weg naar een duurzame stad."

Sinds kort is in Nieuw Zuid de eerste zelfstandige ondernemer gestart. De groep Dentius was al actief op de Belgiëlei, maar heeft nu ook een tweede tandartsenpraktijk in het nieuwbouwproject 'Kaai Nieuw Zuid' aan de Ledeganckkaai. Tandarts Jonathan Loa zal op termijn de tandartspraktijk uitbouwen van twee tandartsen tot een team van vijf.

Dat verdient een warm gebaar vond warmte@zuid. Wie beter dan David Dubrulle kon aan de eerste warmteklanten een bloemetje afgeven?

Over Infrax

Infrax is actief in 122 Vlaamse gemeenten in delen van de provincies Antwerpen (inclusief de Antwerpse haven), Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen, in het Oost-Vlaamse Zelzate en in de volledige provincie Limburg.

De 1500 Infrax-medewerkers zijn verantwoordelijk voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en kabeldistributie.

De hoofdzetel is in Brussel. Daarnaast zijn er vestigingen in Antwerpen-Hoboken, Hasselt, Lubbeek en Torhout.

Infrax
Koning Albert II-laan 37
1030 Brussel