Veel media-aandacht voor startschot stoomnet ECLUSE

Nationale en regionale pers berichten over eerstebuislegging

Maandagmiddag werd in de Waaslandhaven de eerste buis gelegd van het industriële stoomnet ECLUSE. Infrax is als expertisepartner betrokken bij de aanleg van het buizennet dat afvalverwerkingsbedrijven Indaver en SLECO met vijf afnemers van stoom in de haven zal verbinden. De Vlaamse ministers Tommelein en Muyters woonden de eerste buislegging bij en spraken tijdens het persmoment, net als onze CEO Frank Vanbrabant. Ook de nationale en regionale pers was massaal aanwezig. Hieronder een overzicht van waar ECLUSE (en regelmatig ook Infrax) maandag en dinsdag aan bod zijn gekomen:

Televisie

 

Online

Radio

  • Radio 1
  • Radio 2 Antwerpen en Oost-Vlaanderen

Kranten

Ook zowat alle kranten hadden op dinsdag 7 februari aandacht voor ECLUSE en de toekomst van warmtenetten in Vlaanderen. Hieronder in PDF-formaat het volledige overzicht.

Over Infrax

Infrax is actief in 122 Vlaamse gemeenten in delen van de provincies Antwerpen (inclusief de Antwerpse haven), Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen, in het Oost-Vlaamse Zelzate en in de volledige provincie Limburg.

De 1500 Infrax-medewerkers zijn verantwoordelijk voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en kabeldistributie.

De hoofdzetel is in Brussel. Daarnaast zijn er vestigingen in Antwerpen-Hoboken, Hasselt, Lubbeek en Torhout.

Infrax
Koning Albert II-laan 37
1030 Brussel